AXELBAND
Axelband by words
Axelband består utav:

Axel Muhr – munspel och bas
Emil Johansson – kompgitarr och sång
Carl Öhman – slagverk
Carl Wållgren – tamburin, ägg, triangel samt klaviatur
Johannes Antreski – sologitarr

Sagan om bandet...

Axelbands historia begynner sommaren 2008 då munspelaren Axel Muhr är på jakt efter ett kompetent band att ackompanjera honom och hans munspel i bluesens tecken.

Av en ren slump korsades Axels vägar Emil Johanssons på en tillställning arrangerad av deras gemensamma vän. Här börjades det diskuteras och samtalas om bland annat musik som var deras stora gemensamma intresse.

Tiden gick, och en dag i september ringde Axels telefon, i andra änden var Emil och bjöd in honom till att spela tillsammans med Carl Öhman, Carl Wållgren och han själv, varvid Axel undrade om han kunde bringa sin trogne gitarristkollega Johannes Antreski – saken var klar, det blev ett jam till allas belåtenhet.

Sammankomsterna blev allt mer frekventa och bristen på skönt basspel blev en stor fråga – Axel antog utmaningen, han skulle bli basist. Under denna tid började det repas in diverse blueslåtar och även en del eget material som vid ett par tillfällen framfördes på Kippers bluesjam i Kristianstad. Bandet spelade även på UKM, Grand hotell och Bykrogen i Österslöv.

Under hösten och vintern 2009 hade bandet med Axel i spetsen fått ihop tillräckligt med eget material för att spela in 5 låtar med hjälp av deras gemensamma vän Samuel Johansson. Under samma period bestämde sig bandet även för att satsa på att trycka tröjor med deras egna logga, gjord utav Emils bror Nils Johansson.